Újdonságok
Anthologia Moderna

Anthologia Moderna

Az Anthologia Moderna – irodalom, filozófia + film – című válogatás kötetben 45 klasszikus író, filozófus műveiből olvashatunk hamarosan részleteket, s e mellett 11 kisfilm QR kódját és fotóit is megtaláljuk a kötetben. A kisfilmek a Hamvas Béla Hagyatékkezelő Új Közjáték sorozatában készültek, a kötetben szereplő szövegek közül válogatva.

Karnevál

Karnevál

Hamvas Béla Karnevál című regénye először jelenik meg egyetlen kötetben. A korábbi hétkötetes – az egyes fejezeteket különálló kötetekben megjelenítő – kiadáshoz hasonlóan ez a változat is a hagyatékban található autorizált gépirat alapján készült.

Az ősök útja és Az istenek útja

Az ősök útja és Az istenek útja

Az ősök útja és az istenek útja, Hamvas Béla életművének egyik legradikálisabb magyar tárgyú írása, 1943 márciusában született. Egyetlen fennmaradt gépiratos példányát Demény János őrizte meg.

Platón-fordítások

Platón-fordítások

A „kiskönyvtár sorozatának megindítását több szempont is motiválta. Az egyik, hogy a harminc éve megindult életműsorozatban az egyes művek úgyszólván csak ömlesztve, önálló helyiérték nélkül kaptak helyet, az új sorozatban most először juthatnak lélegzethez és mutathatják meg sajátos jellegüket, külön-külön, úgy, ahogyan eredetileg is íródtak, ráadásul ezt most egy olyan formátumban tudjuk megjeleníteni, amelyet Hamvas Béla mindig is nagyon kedvelt, mégpedig az egyik mesterének is vallott Rudolf Kassner esszéköteteinek a múlt század első felében az Insel Verlag gondozásában kiadott formátumát követve.

Babarczy Eszter: A mérgezett nő

Babarczy Eszter: A mérgezett nő

Babarczy Eszter novellái a nővé válás folyamatát, a nők szereplehetőségeit és szerepkényszereit járják körül.

Háy János: Ne haragudj, véletlen volt

Háy János: Ne haragudj, véletlen volt

Ennek a könyvnek a szerzője ugyanis nem szeretné megmondani, hogy majd mi lesz. Talán változik valami, aztán mégse. Neki azonban elsősorban nem a világgal van dolga, hanem a világ kicsiny darabjával.

Háy János: Ne haragudj, véletlen volt

Tompa Andrea: Haza

„Amíg valaki az élők sorában van, haza kell mennie, mert várják haza, mert nem lehet, hogy nem otthon ünnepli valaki az ünnepeket, aki elment, akkor is, ha neki viszont minden erőfeszítése arról szól, hogy megérkezzen egy másik tájba, egy másik házba, egy bérház negyedik emeletén egy parányi lakásba – nem hagyhatja egyedül az anyját az ünnepekre.”

Elérhetőségeink
1073 Budapest, Kertész utca 29.

+36 20 369 5987

info@baberligetbudapest.hu
Nyitva tartás

Csütörtök-Péntek: 10:00-18:00
Szombat: 9:00-12:00
Vasárnap-Szerda: Zárva

Kövessen minket!